Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Κριθαράκι με ντομάτα

Κριθαράκι με ντομάτα


Απλό, οικονομικό και γρήγορο νηστίσιμο φαγάκι.


Υλικά

  • 500 γρ. κριθαράκι
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 ντομάτες τριμμένες ή 2 κ. σ. πελτέ
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι - πιπέρι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 1/2 λίτρο νερό ζεστό



Εκτέλεση
Βάζουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι σε κατσαρόλα μαζί με αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Όταν πάρει βράση προσθέτουμε το νερό, τον κύβο και όταν βράσει καλά προσθέτουμε ανακατεύοντας το κριθαράκι. Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συχνά γιατί κολλάει, μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι περίπου 15'. Σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε 10' και έπειτα σερβίρουμε.

Όσοι δεν νηστεύουν μπορούν να το συνοδεύσουν με τριμμένο τυράκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου