Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Λαχανόρυζο με κιμά και αυγολέμονο

Λαχανόρυζο με κιμά και αυγολέμονο


Θρεπτικό, γρήγορο και οικονομικό φαγητό. Δεν χρειάζεται καν να αναφέρω ότι το αυγολέμονο το απογειώνει!!! Πραγματικά απολαυστικό...

Υλικά
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό λάχανο (κομμένο όσο λεπτό σας αρέσει)
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο 
  • 1 φλ. ρύζι γλασσέ ή καρολίνα
  • 1 λίτρο ζωμό κότας (σπιτικός ή κύβος) 
  • αλάτι - πιπέρι - κύμινο
  • 2 αυγά
  • χυμός από 2 ζουμερά λεμόνια 











Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα τον κιμά και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το λάχανο, τον άνηθο, αλατοπίπερο, κύμινο και το ζωμό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το λάχανο περίπου 20', προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 10' ακόμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά. Χτυπάμε το αυγολέμονο, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, την κουνάμε να πάει παντού και μετά από 15' σερβίρουμε. Αν το θέλετε πιο ελαφρύ, χρησιμοποιήστε αντί αυγολέμονο, σκέτο χυμό λεμονιού.

2 σχόλια:

  1. Ναι ολόκληρο, αν έχεις μεγάλο χρησιμοποιησε το μισό. Πιστεύω ότι είναι καλή αναλογία με τα 500 γρ. κιμά, για να υπάρχει ισορροπία. Καλή επιτυχία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή