Υλικά
- 180 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
- 180 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
- 150 γρ. αλεύρι
- 3 κ. σ. κακάο σκόνη
- 200 γρ. βερύκοκα ξερά σε κυβάκια ή σύκα ξερά
- 1 κ. γλ. κανέλα σκόνη
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ. γλ. πιπερόριζα σε σκόνη
- 200 γρ. μέλι
- 200 γρ. ζάχαρη
- Ζάχαρη άχνη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι, καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, τα μπαχάρια.
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βράζουμε τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη ανακατεύοντας. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το αλεύρι και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα βερίκοκα. Ανακατεύουμε γρήγορα και μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι. Στρώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 25'. Αφήνουμε να κρυώσει στο ταψάκι του, μετά με ένα κοφτερό μαχαίρι το τεμαχίζουμε σε κομμάτια και το πασπαλίζουμε με άχνη.
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βράζουμε τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη ανακατεύοντας. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το αλεύρι και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα βερίκοκα. Ανακατεύουμε γρήγορα και μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι. Στρώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 25'. Αφήνουμε να κρυώσει στο ταψάκι του, μετά με ένα κοφτερό μαχαίρι το τεμαχίζουμε σε κομμάτια και το πασπαλίζουμε με άχνη.
Νέο: Δείτε τις συνταγές μας στο κανάλι μας κάνοντας δωρεάν εγγραφή στο youtube
δεν το ηξερα καθολου.αν ειναι και τοσο νοστιμο οπως ειναι η εμφανιση του τοτε γεια στα χερια σου Μικα μου.καλες γιορτες να εχουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα και καλές γιορτές, με υγεία. Αυτό το γλύκισμα όντως είναι υπέροχο και πραγματικά Χριστουγεννιάτικο!! εσύ μπορείς να διαλέξεις τα αγαπημένα σου αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνοδεύει τέλεια τον καφέ ή το λικέρ.