Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Κοκκινιστό πρόβατο

Κοκκινιστό πρόβατο


Εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή που τη κάνω πολλά χρόνια. Αν σας αρέσει το πρόβειο κρέας θα τη λατρέψετε. 


Υλικά
  • 2 κιλά πρόβατο κομμένο σε μέτριες μερίδες
  • 3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 1 μικρό κουτί ντομάτα πελτέ
  • 1/3 φλ. λάδι 
  • 2 σκ. σκόρδο 
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι - πιπέρι - κύμινο







Εκτέλεση
Βράζουμε το κρέας με λίγο αλάτι για 20', το σουρώνουμε και πετάμε το νερό μέσα στο οποίο έβρασε. Στο ίδιο σκεύος βάζουμε το λάδι, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το δαφνόφυλλο, την ντομάτα, προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό, το αλατοπίπερο και το βρασμένο κρέας. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι το κρέας να μαλακώσει εντελώς και να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Συνοδεύουμε με ατζέμ πιλαφάκι.

2 σχόλια:

  1. Πόση ώρα περίπου σας πήρε το βράσιμο για τα δυο κιλά κρέας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα.Χρειάζεται τουλάχιστον 1 ώρα, αλλά εξαρτάται και από το κρέας. Μπορεί και λίγο παραπάνω. Σε χύτρα σε 20' είναι έτοιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή