Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Λεμονάτη κρέμα γιαουρτιού σε 5'



Λεμονάτη κρέμα γιαουρτιού σε 5'

Πανεύκολο, οικονομικότατο κέρασμα ιδανικό για μετά από ένα πλούσιο γεύμα, τόσο απλό αλλά τόσο πολύ νόστιμο και δροσερό.

Υλικά
  • 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • χυμός από 1 - 2 ζουμερά λεμόνια (ανάλογα πόσο ξινό μας αρέσει)
  • γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας, ή και μπισκοτάκια για το σερβίρισμα


















Εκτέλεση
Σ΄ ένα μπολ με το μίξερ ή με σύρμα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα και τον χυμό μέχρι να φτιάξουμε μια κρέμα όχι πολύ σφιχτή.
Τη μοιράζουμε σε ατομικά μπολάκια ή σε πυρέξ και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να σφίξει εντελώς.
Σερβίρουμε με ότι γλυκό κουταλιού μας αρέσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου