Λατρεύουμε τα ψάρια οικογενειακώς είναι από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά. Πολύτιμη τροφή με μεγάλη διατροφική αξία, μπορεί να ετοιμαστεί με διάφορους τρόπους και σε ελάχιστο χρόνο. Η εκδοχή με μανιτάρια και λαδολέμονο μουστάρδας είναι ακόμα ένας νόστιμος τρόπος για να τα απολαύσουμε σε λιγότερο από 30'.
Υλικά
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C. Αλατίζουμε τα ψάρια, τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και απλώνουμε τριγύρω τους τα μανιτάρια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του λαδολέμονου και περιχύνουμε ομοιόμορφα τα ψάρια και τα μανιτάρια. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20' περίπου μέχρι να γίνουν τα ψάρια, αλλά να μην μας στεγνώσουν. Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες ή με πατατοσαλάτα ή με χόρτα βραστά ή λαχανικά ή σαλάτα.
- 3 μεγάλα ψάρια καθαρισμένα και καλά πλυμένα
- 500 γρ. μεγάλα μανιτάρια της αρεσκείας μας, σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και κομμένα στα 2 ή στα 4 (αν έχουμε μικρά μανιτάρια, τα αφήνουμε ολόκληρα)
- αλάτι
- 2 σκ. σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες ή 1 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
- 1 κ. γλ. ρίγανη
- 3 κ. σ. μουστάρδα
- 1 ζουμερό λεμόνι ο χυμός του (ή όσο μας αρέσει)
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C. Αλατίζουμε τα ψάρια, τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και απλώνουμε τριγύρω τους τα μανιτάρια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του λαδολέμονου και περιχύνουμε ομοιόμορφα τα ψάρια και τα μανιτάρια. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20' περίπου μέχρι να γίνουν τα ψάρια, αλλά να μην μας στεγνώσουν. Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες ή με πατατοσαλάτα ή με χόρτα βραστά ή λαχανικά ή σαλάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου