Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Γαύρος στον φούρνο ριγανάτος

Γαύρος στον φούρνο ριγανάτος


Yλικά
  • 1 κιλό γαύρος καθαρισμένος 
  • 1 φλ. ελαιόλαδο 
  • 1,5 λεμόνι τον χυμό του και λίγο ξύσμα
  • 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο 
  • 1/2 κ. γλ. ρίγανη 
  • 2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 
  • 1 φλ. νερό 
  • αλάτι - πιπέρι 
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Απλώνουμε τον γαύρο σε ταψί. Αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ και τα χτυπάμε με πιρούνι μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Περιχύνουμε τον γαύρο με το μείγμα και ψήνουμε μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα περίπου 15' - 20'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου