Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Γαρίδες με τυρί φέτα, σκόρδο και ούζο



Γαρίδες με τυρί φέτα, σκόρδο και ούζο

Υλικά
  • 11/2 κιλό μεγάλες γαρίδες
  • 300 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 1/2 φλ. ντοματοχυμός
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ούζο
  • λίγη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες βγάζουμε με μια οδοντογλυφίδα το εντεράκι τους και τις ζεματάμε σε λίγο νερό, το οποίο κρατάμε στην άκρη. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν στο σουρωτήρι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, το μισό ούζο, το ζωμό που κρατήσαμε από τις γαρίδες, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και να δέσει. Προσθέτουμε στη σάλτσα τις γαρίδες και βράζουμε για 5'. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί, την πιπεριά, το υπόλοιπο ούζο και τον μισό μαϊντανό. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση όλα μαζί για 3'. Κατεβάζουμε από τη φωτιά πασπαλίζουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου