Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Γίδα κοκκινιστή στη χύτρα


Γίδα κοκκινιστή στη χύτρα

Υλικά
  • 2 κιλά γίδα σε μερίδες
  • 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 ντομάτες τριμμένες
  • 3 καρότα σε χοντρές ροδέλες
  • αλάτι - πιπέρι - κύμινο
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ, ρίχνουμε στη χύτρα τις μερίδες της γίδας, αφήνουμε για λίγο να τσιγαριστούν και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Αφού τσιγαριστεί καλά, προσθέτουμε τα καρότα, αλατοπίπερο, κύμινο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε τη ντομάτα, προσθέτουμε αρκετό νερό και αφήνουμε με κλειστό καπάκι μέχρι να μαγειρευτεί καλά η γίδα και να πήξει η σάλτσα. Σερβίρουμε με χοντρό μακαρόνι ή πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου