Υλικά
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους κιμάδες μαζί με το κρεμμύδι και τους ζυμώνουμε καλά, προσθέτουμε δυόσμο, παρμεζάνα και το πιπέρι. Τα ζυμώνουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και το φυλάμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνουμε μέσα το χυμό ντομάτας, τον πελτέ και 1 ποτήρι νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5' περίπου. Ρίχνουμε τη κανέλα, τη πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.Τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και σιγοβράζουμε τουλάχιστον 15'. Τα σερβίρουμε με άσπρο ρυζάκι ή πατάτες τηγανητές.
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 500 γρ. χοιρινό κιμά
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
- 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι - πιπέρι
- 500 γρ. χυμό φρέσκιας ντομάτας
- 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1/2 κ. γλ. κανέλα
- 1 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
- 2 κ. σ. πελτέ
- Αλάτι - πιπέρι
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους κιμάδες μαζί με το κρεμμύδι και τους ζυμώνουμε καλά, προσθέτουμε δυόσμο, παρμεζάνα και το πιπέρι. Τα ζυμώνουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και το φυλάμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνουμε μέσα το χυμό ντομάτας, τον πελτέ και 1 ποτήρι νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5' περίπου. Ρίχνουμε τη κανέλα, τη πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.Τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και σιγοβράζουμε τουλάχιστον 15'. Τα σερβίρουμε με άσπρο ρυζάκι ή πατάτες τηγανητές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου