Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Κρέμα καραμέλας (butterscotch)

Κρέμα καραμέλας  (butterscotch)

Υλικά
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 φλ. καστανή ζάχαρη (200 γρ)
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος (250 ml)
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 φακ. βανίλιας
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο και να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία μέχρι το μείγμα να πάρει βράση. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε και πάλι την φωτιά κι αφήνουμε την κρέμα καραμέλας να σιγοβράσει για 5' ή μέχρι να πήξει ελαφρά. Αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει και περιχύνουμε το κέικ μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου