Σουπιές στιφάδο
Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο ελληνικό παραδοσιακό φαγάκι.
Υλικά
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις σουπιές, τσιγαρίζουμε για 5′ και σβήνουμε με το ξύδι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και 2 ποτήρια νερό και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές περίπου 40′.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλαμαράκια αντί για σουπιές, απλά αντί για ξύδι σβήνουμε το φαγητό με λευκό κρασί.
- 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες κομμένες σε μικρά κομμάτια (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)
- 1 κιλό ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 1 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ
- 1/3 φλ. ξύδι
- 1 δαφνόφυλλο
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις σουπιές, τσιγαρίζουμε για 5′ και σβήνουμε με το ξύδι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και 2 ποτήρια νερό και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές περίπου 40′.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλαμαράκια αντί για σουπιές, απλά αντί για ξύδι σβήνουμε το φαγητό με λευκό κρασί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου