Υλικά
Βάζουμε τις πατάτες σε σουρωτήρι και τις πιέζουμε με τα χέρια μας για να βγάλουν τα υγρά τους. Τις ανακατεύουμε σε μπολ με το κρεμμύδι, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και το μαϊντανό.
Τσιγαρίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον, το ρίχνουμε στο μπολ με τις πατάτες και προσθέτουμε το τυρί. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα. Πλάθουμε στρογγυλές τηγανίτες και τις τηγανίζουμε 2′ - 3′ από την κάθε μεριά. Τις τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε ζεστές.
- 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες τριμμένες σε χοντρό τρίφτη
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 6 κ. σ. αλεύρι
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 100 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 1/2 φλ. ηλιέλαιο
- πιπέρι
Βάζουμε τις πατάτες σε σουρωτήρι και τις πιέζουμε με τα χέρια μας για να βγάλουν τα υγρά τους. Τις ανακατεύουμε σε μπολ με το κρεμμύδι, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και το μαϊντανό.
Τσιγαρίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον, το ρίχνουμε στο μπολ με τις πατάτες και προσθέτουμε το τυρί. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα. Πλάθουμε στρογγυλές τηγανίτες και τις τηγανίζουμε 2′ - 3′ από την κάθε μεριά. Τις τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε ζεστές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου