Μπουγάτσα με κρέμα
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα µε τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι όλο μαζί, ανακατεύουμε µε σύρμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα. Μόλις πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις 2 κ σ. βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ελάχιστα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε σταυρωτά 8 φύλλα ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα µε λίγο λιωμένο βούτυρο. Αδειάζουμε την κρέμα. Γυρίζουμε προς τα µέσα τα φύλλα που εξέχουν πάνω στην κρέμα. Καλύπτουμε µε τα υπόλοιπα βουτυρώνοντάς τα καλά µε πινέλο.Ψήνουμε την μπουγάτσα στους 200C για 35΄- 40΄ μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο. Κόβουμε σε κομματάκια και πασπαλίζουμε µε κανέλα και ζάχαρη.
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
- 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 2 βανίλιες
- 2 κ. σ. βούτυρο γάλακτος
- κανέλα και ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα µε τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι όλο μαζί, ανακατεύουμε µε σύρμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα. Μόλις πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις 2 κ σ. βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ελάχιστα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε σταυρωτά 8 φύλλα ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα µε λίγο λιωμένο βούτυρο. Αδειάζουμε την κρέμα. Γυρίζουμε προς τα µέσα τα φύλλα που εξέχουν πάνω στην κρέμα. Καλύπτουμε µε τα υπόλοιπα βουτυρώνοντάς τα καλά µε πινέλο.Ψήνουμε την μπουγάτσα στους 200C για 35΄- 40΄ μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο. Κόβουμε σε κομματάκια και πασπαλίζουμε µε κανέλα και ζάχαρη.
Απίστευτη η μπουγάτσα ! κάνεις καταπληκτική δουλειά και θαυμάζω το μπλογκ σου για αυτο σου απονέμω το βραβείο και εγώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://drunktomatogreece.blogspot.gr/2015/01/liebster-award-discover-new-blogs.html
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.Χαίρομαι που το μπλογκ μου έχει ανταπόκριση,σε ευχαριστώ για την πρότασή σου για το βραβείο ,όμως προτιμώ να απέχω από την διαδικασία αυτή.Παρόλα αυτά με τιμά η προτίμηση σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην φτιαχνω συνεχεια και ειναι φανταστικη,εχω δοκιμασει πολλες συνταγες αλλα σαν αυτη δεν εχω γευτει...συνεχισε ετσι... !<3
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ για το σχόλιο σου. Να' σαι καλά και να απολαμβάνεις ότι φτιάχνεις.
ΑπάντησηΔιαγραφή