Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Εργολάβοι - αμυγδαλωτά με μαρμελάδα βερίκοκο


Εργολάβοι - αμυγδαλωτά με μαρμελάδα βερίκοκο

Παραδοσιακό γλυκό για κέρασμα οι αγαπημένοι μας εργολάβοι γεμιστοί με μαρμελάδα ή χωρίς είναι πάντα απολαυστικοί!

Υλικά
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. αμύγδαλο λευκό ωμό (ξεφλουδισμένο) αλεσμένο σε σκόνη
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 2 κ. σ. ανθόνερο
  • 1 βανίλια
  • μία πρέζα αλάτι
  • 2 κ. σ. φιλέ αμυγδάλου
  • μαρμελάδα βερίκοκο      





















Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα. Προσθέτουμε στη μαρέγκα τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, τη βανίλια και το ανθόνερο και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα να γίνει μια μάζα. Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα φοράμε γάντια μιας χρήσης, γιατί το μείγμα είναι κολλώδες και πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα ή στρογγυλό τα γλυκάκια μας. Πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν αρκετά στο ψήσιμο. Πασπαλίζουμε επάνω σε κάθε κομμάτι το αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20' περίπου ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τους αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τους ενώνουμε ανά 2 με λίγη μαρμελάδα ανάμεσα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου