Γαρδουμπάκια κοκκινιστά
Είναι ένας μεζές εξαιρετικής νοστιμιάς, που η τέλεια σαλτσούλα του συνοδεύεται από φρέσκο χωριάτικο ψωμάκι και καλό κόκκινο κρασάκι.
Είναι ένας μεζές εξαιρετικής νοστιμιάς, που η τέλεια σαλτσούλα του συνοδεύεται από φρέσκο χωριάτικο ψωμάκι και καλό κόκκινο κρασάκι.
Υλικά
- 15 έτοιμα γαρδουμπάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 ντομάτες τριμμένες
- 3 κ. σ. πελτέ
- 1 φλ. κρασί κόκκινο γλυκό
- 1 κ. γλ. ρίγανη
- 1 δαφνόφυλλο
- πιπέρι - αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα γαρδουμπάκια να βράσουν σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι και τα ξαφρίζουμε καλά. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα γαρδουμπάκια, τα τσιγαρίζουμε και τα σβήνουμε με το κρασί. Μετά βάζουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τα μυρωδικά και λίγο νερό. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένα για 40' περίπου. Στην χύτρα ψήνονται σε 15'. Ελέγχουμε το νερό να είναι ίσα-ίσα για να έχουμε μια δεμένη σάλτσα.
Βάζουμε τα γαρδουμπάκια να βράσουν σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι και τα ξαφρίζουμε καλά. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα γαρδουμπάκια, τα τσιγαρίζουμε και τα σβήνουμε με το κρασί. Μετά βάζουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τα μυρωδικά και λίγο νερό. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένα για 40' περίπου. Στην χύτρα ψήνονται σε 15'. Ελέγχουμε το νερό να είναι ίσα-ίσα για να έχουμε μια δεμένη σάλτσα.
0 σχόλια