Ρυζόγαλο παραδοσιακό

By mika - 12:00 μ.μ.


Ρυζόγαλο παραδοσιακό

To απόλυτο γλυκό! Ζεστό ή κρύο, απαραιτήτως πασπαλισμένο με κανέλα, το ρυζόγαλο τρώγεται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ακόμα και στο πρωινό με ελάχιστα υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας.



Υλικά

  •  1/2 φλ. ρύζι γλασσέ
  •  2 φλ. νερό
  •  1/4 κ. γλ. αλάτι
  •  1 λίτρο φρέσκο γάλα
  •  3 κ. σ. κορν φλάουρ
  •  1 βανίλια
  •  1 φλ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Διαλύουμε μέσα σε ένα φλιτζάνι από το κρύο γάλα το κορν φλάουρ και την βανίλια. Προσθέτουμε στο υπόλοιπο γάλα τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με το ρύζι. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10' περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το μείγμα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε ξανά και βράζουμε το ρυζόγαλο για 3' ακόμα, μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα. Το μοιράζουμε σε ατομικά μπολ ή σε ένα πυρέξ, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το πασπαλίζουμε με κανέλα.

  • Share:

You Might Also Like

1 σχόλια