Υπέροχο μεζεδάκι, απλή και νόστιμη συνταγή!! Μπορούμε να την συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανιτές και σαλάτα ή απλά σκέτη. Το ζουμάκι είναι τέλειο παρέα με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί.
Υλικά
Πλένουμε καλά τη συκωταριά την στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας
και την αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τη συκωταριά και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 5'. Ανακατεύουμε ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη και το λεμόνι. Τηγανίζουμε ακόμα 5' και η συκωταριά μας είναι έτοιμη.
- 1 αρνίσια συκωταριά κομμένη σε μπουκιές
- λίγα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα (αν μας αρέσουν)
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. αλεύρι
- αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
Πλένουμε καλά τη συκωταριά την στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας
και την αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τη συκωταριά και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 5'. Ανακατεύουμε ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη και το λεμόνι. Τηγανίζουμε ακόμα 5' και η συκωταριά μας είναι έτοιμη.
2 σχόλια
τελειο
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστός Ανέστη. Σ' ευχαριστώ για το σχόλιο,εύχομαι να περνάτε καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφή