Σάλτσα αυγολέμονο (με κορν φλάουρ)
Η σάλτσα αυτή είναι πολύ γευστική λόγω της νοστιμιάς που έχει ο ζωμός. Μπορεί να ξαναζεσταθεί σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς να κόψει, προσθέτοντας όμως 3 κ. σ. νερό.
Υλικά
Βάζουμε το νερό με τον κύβο να βράσει και χτυπάμε στο multi τα αυγά με το κορν φλάουρ και 1 φλ. από το νερό. Μόλις βράσει προσθέτουμε ανακατεύοντας το μείγμα των αυγών, χαμηλώνουμε το μάτι και βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. Τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και όταν ξαναπάρει βράση την μαργαρίνη. Αλατίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σερβίρουμε τους ντολμάδες ή τα γεμιστά κολοκυθάκια και τα περιχύνουμε με όση σάλτσα θέλουμε.
- 3 φλ. νερό
- 2 αυγά
- χυμός από 2 λεμόνια
- 3 κ σ. κορν φλάουρ
- 2 κ σ. μαργαρίνη
- Αλάτι
- 1 κύβο κότας
Βάζουμε το νερό με τον κύβο να βράσει και χτυπάμε στο multi τα αυγά με το κορν φλάουρ και 1 φλ. από το νερό. Μόλις βράσει προσθέτουμε ανακατεύοντας το μείγμα των αυγών, χαμηλώνουμε το μάτι και βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. Τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και όταν ξαναπάρει βράση την μαργαρίνη. Αλατίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σερβίρουμε τους ντολμάδες ή τα γεμιστά κολοκυθάκια και τα περιχύνουμε με όση σάλτσα θέλουμε.
0 σχόλια