Μπάμιες φούρνου (της Μίκας)

 Μπάμιες φούρνου (της Μίκας)

Λαχταριστό και νόστιμο φαγάκι. Ιδανικό για τους λάτρεις της μπάμιας. Η εκδοχή της μπάμιας στον φούρνο, είναι πιο νόστιμη!Δεν έχει την υφή του βραστού λαχανικού, αλλά την νοστιμιά και την διαφορετικότητα που αποκτούν τα λαχανικά όταν γίνονται ψητά.


Υλικά
  • 1 κιλό μπάμιες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
  • 4 ώριμες ντομάτες τριμμένες η ψιλοκομμένες
  • 3 καρότα σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. ξύδι
  • Αλάτι - πιπέρι




Εκτέλεση
Πλένουμε τις μπάμιες, τις στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Βάζουμε το ξίδι, λίγο νερό, αλάτι σε ένα μπολ και τις ρίχνουμε μέσα. Περιμένουμε 30', τις ξεπλένουμε και τις απλώνουμε σε ταψί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, καρότα, κρεμμύδι, σκόρδο και το μαϊντανό, ελαιόλαδο, νερό (να σκεπάζει τις μπάμιες). Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στους 200C με αντιστάσεις για 40' - 60' περίπου. 


Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες μπάμιες παραβλέπουμε τη διαδικασία με το νερό και το ξύδι, απλά βάζουμε τις μπάμιες στο ταψί, τις ξεπαγώνουμε στο φούρνο για 15' στους 220C και έπειτα τις μαγειρεύουμε με τον τρόπο που περιγράψαμε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το αγαπημένο μου φαΐ πολύ ωραίο άλλα Δυστυχώς ο άντρα μού δεν τις τρώει Κ δεν τις φτιάχνω συχνά.στο φούρνο βέβαια δεν τις έχω φτιάξει θα το δοκιμάσω

mika είπε...

Καλημέρα. Οι μπάμιες είναι ένα ιδιαίτερο φαγητό. Δεν αρέσει σε όλους γιατί έχουν περίεργη υφή. Έτσι λοιπόν μετά από σκέψη κατέληξα να τις φτιάχνω σχεδόν πάντα, στο φούρνο. Προσωπικά, νομίζω ότι έτσι είναι πολύ πιο νόστιμες. Ελπίζω να σου αρέσει όταν τις φτιάξεις. Καλή επιτυχία!

Δημοσίευση σχολίου