Βασική σάλτσα με φρέσκες ντομάτες ιδανική για πίτσα ή για μακαρονάδες που θα φτιάξετε. Εύκολα και γρήγορα σε 15' μόνο. Μπορούμε να φτιάξουμε διπλή ή τριπλή δόση και να την έχουμε πάντα διαθέσιμη στην κατάψυξη, χωρίζοντας την σε μερίδες.
Υλικά
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε στο μούλτι το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με το λάδι και τα τσιγαρίζουμε (όχι πολύ για να μην πικρίσουν). Πολτοποιούμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε. Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό, απλά αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει περίπου 15'. Δεν την παραβράζουμε για να μη χάσει τη φρεσκάδα της. Η σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3 - 4 μέρες.
Υλικά
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο ή 1/2 κ.γλ. σκόνη σκόρδου
- 4 ντομάτες τριμμένες
- 1-2 κ. σ. πελτές
- 1 κύβος ζωμός (ότι μας αρέσει)
- αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
- 1/2 κ. γλ. ζάχαρη
Πολτοποιούμε στο μούλτι το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με το λάδι και τα τσιγαρίζουμε (όχι πολύ για να μην πικρίσουν). Πολτοποιούμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε. Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό, απλά αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει περίπου 15'. Δεν την παραβράζουμε για να μη χάσει τη φρεσκάδα της. Η σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3 - 4 μέρες.
- Μία σάλτσα που πάει παντού: σε ζυμαρικά, κεφτέδες, πίτσες και όπου αλλού θέλετε.
0 σχόλια