Νηστίσιμο αφράτο κέικ καρότου
Το πιο ελαφρύ και νόστιμο κέικ καρότου που φάγατε ποτέ!
Υλικά
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το λάδι και τη ζάχαρη με το σύρμα. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και την αδειάζουμε στο μπολ. Έπειτα ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ξανά (δεν χρειάζεται μίξερ). Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα αλειμμένη με μαργαρίνη και αλευρωμένη ή στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180C για 50' - 55' περίπου. Το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει 20' και το αναποδογυρίζουμε. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με άχνη.
Το πιο ελαφρύ και νόστιμο κέικ καρότου που φάγατε ποτέ!
Υλικά
- 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 1 φλ. τριμμένο καρότο
- 1 μεγάλο μήλο τριμμένο
- 1,5 φλ. ζάχαρη
- 1/2 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 3/4 φλ. λάδι
- χυμός από 1 πορτοκάλι
- 1 κ. γλ. κοφτό σόδα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το λάδι και τη ζάχαρη με το σύρμα. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και την αδειάζουμε στο μπολ. Έπειτα ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ξανά (δεν χρειάζεται μίξερ). Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα αλειμμένη με μαργαρίνη και αλευρωμένη ή στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180C για 50' - 55' περίπου. Το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει 20' και το αναποδογυρίζουμε. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με άχνη.
0 σχόλια