Σκορδαλιά με πατάτα
Αφράτη και βελούδινη σκορδαλιά, τέλεια παρέα στον μπακαλιάρο ή σε λαχανικά ψητά ή τηγανιτά
Υλικά
- 7 μέτριες πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 5 - 6 σκ. σκόρδου
- 1 φλ. ελαιόλαδο ή όσο πάρει
- 1/2 φλ. ξίδι ή όσο θέλουμε
- αλάτι
Βράζουμε τις πατάτες και τις στραγγίζουμε καλά. Ρίχνουμε στο μούλτι το λάδι, λίγο αλάτι, το σκόρδο και τα πολτοποιούμε. Μόλις οι πατάτες κρυώσουν λίγο τις λιώνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μείγμα ελαιόλαδου - σκόρδου και το ξίδι και ανακατεύουμε με το μίξερ για να γίνουν σαν αλοιφή. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα τα γούστα μας. Συμπληρώνουμε δηλαδή ελαιόλαδο, αλάτι και ξίδι και ανακατεύουμε πάλι μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
0 σχόλια