Σπανακοτυρόπιτα νηστίσιμη

Σπανακοτυρόπιτα νηστίσιμη


Υλικά
  • 1 συσκευασία σφολιάτας (2 φύλλα)
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα νηστίσιμη τριμμένη
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο 
  • σησάμι
  • αλάτι (ελάχιστο)







Εκτέλεση
Αφήνουμε τη σφολιάτα να ξεπαγώσει. Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 5', προσθέτουμε το σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο. Αφήνουμε να τσιγαριστεί κι αυτό μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα, τον άνηθο και αλάτι. Ανακατεύουμε το μείγμα της γέμισης, αλείφουμε με ελαιόλαδο το ταψί μας και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Προσθέτουμε τη γέμιση και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, αλείφουμε ξανά με λάδι, πασπαλίζουμε με σησάμι, στη συνέχεια κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι στη σφολιάτα και ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να ροδίσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου