Νηστίσιμο κέικ με ινδοκάρυδο
- 1 φλ. ηλιέλαιο
- 2 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- 1 1/2 φλ. ινδοκάρυδο
- 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι baking powder
- 1 φλ. sprite
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά με σύρμα όλα τα υλικά σε ένα μπολ να ενωθούν. Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C με αντιστάσεις για 45' - 50'. Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε 10' να κρυώσει. Έπειτα το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Μπορούμε να το επαλείψουμε με λιωμένη μαργαρίνη με ένα πινέλο και έπειτα να το στολίσουμε με ινδοκάρυδο.
2 σχόλια
πρεπει να ειναι πολυ ωραιο.θα το δοκιμασω μολις τελειωσει ενα κεικ με ταχινι που εχω κανει.Καλη Σαρακοστη να εχουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλήμερα καλή Σαρακοστή εύχομαι σε σένα και την οικογένεια σου. Όντως το κέικ αυτό είναι πολύ νόστιμο και πολύ αφράτο. Δοκίμασε να το φτιάξεις. Δεν θα σε απογοητεύσει.
ΑπάντησηΔιαγραφή