Τάρτα (με σφολιάτα) με πράσα και τυριά


Τάρτα (με σφολιάτα) με πράσα και τυριά

Υλικά
  • 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας
  • 4 μεγάλα πράσα μόνο το τρυφερό μέρος σε λεπτές φέτες
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • 1 φλ. γραβιέρα σε τρίμματα
  • 2 φλ. ανθότυρου σε τρίμματα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και απλώνουμε τη σφολιάτα στη βάση και στα τοιχώματα της. Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι, στρώνουμε μέσα λαδόκολλα και βάζουμε κάποιο βάρος, πχ. λίγα όσπρια, για να κρατήσει το σχήμα της. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C με αντιστάσεις, για 15'. Αφαιρούμε το βάρος και την αφήνουμε να κρυώσει. Σε χαμηλή φωτιά τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τα πράσα για 15' μέχρι να γίνουν διάφανα. Χτυπάμε με σύρμα τ’ αυγά, το γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά, στρώνουμε τα πράσα στην ψημένη σφολιάτα και αδειάζουμε το μείγμα τυριών. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160C και ψήνουμε περίπου 35' μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα τυριού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου