Μπιφτέκι γεμιστό με τυρί

Μπιφτέκι γεμιστό με τυρί



Υλικά
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 αυγά 
  • αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
  • 5 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ. σ. ξίδι

Για τη γέμιση
  • 300 γρ. γκούντα ή ένταμ σε φέτες








Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά με όλα τα υλικά εκτός από το τυρί, τα ζυμώνουμε να ενωθούν καλά και να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C και λαδώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψί. Παίρνουμε το μισό από το μείγμα και το απλώνουμε πιέζοντας με τις παλάμες μας στο ταψί ισόπαχα. Από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα το τυρί. Απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα του κιμά από πάνω. Διορθώνουμε με το χέρι αν έχει μείνει κενό, ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε περίπου 40' μέχρι να ξεροψηθεί.



Αντί για γκούντα μπορούμε να βάλουμε φέτα ή ανθότυρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου