Ένα γλυκό πανεύκολο και γευστικό με ελάχιστα υλικά, τα ψητά μήλα είναι ένα ελαφρύ επιδόρπιο για όλες τις ώρες. Ταιριάζει πολύ και στο γιορτινό μας τραπέζι. Ακόμα και αν δεν έχετε ξαναψήσει φρούτα, είναι η στιγμή να το δοκιμάσετε. Θα σας πάρει μόνο 10' να τα ετοιμάσετε. Θα μυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα!
Υλικά
- 4 μήλα
- 8 κ. σ. ζάχαρη
- 4 κ. σ. καρύδια
- 3 κ. σ. σταφίδες
- 1 κ. σ. κανέλα
- 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C. Πλένουμε, σκουπίζουμε τα μήλα, με ένα εργαλείο αφαιρούμε τα σπόρια και τα κόβουμε στην μέση. Απλώνουμε σ' ένα ταψί λαδόκολλα και βάζουμε τα μήλα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη και τη κανέλα. Γεμίζουμε τα μήλα με τις σταφίδες και την καρυδόψιχα. Πασπαλίζουμε με την κανέλο - ζάχαρη και από 1 κ. σ. βούτυρο σε κάθε μισό μήλο. Ψήνουμε για 45' περίπου. Τα ψητά μήλα είναι έτοιμα όταν μαλακώσουν ελαφρά και η ζάχαρη γίνει καραμέλα.
Σερβίρουμε τα μήλα με παγωτό ή παρέα με γιαούρτι ή χτυπημένη κρέμα σαντιγύ ή και ακόμα και σκέτα είναι πεντανόστιμα.
Σερβίρουμε τα μήλα με παγωτό ή παρέα με γιαούρτι ή χτυπημένη κρέμα σαντιγύ ή και ακόμα και σκέτα είναι πεντανόστιμα.

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)



0 σχόλια