Οι φακές είναι από τα απλά και υγιεινά φαγάκια, ωφέλιμα με πολλά θρεπτικά συστατικά.
Υλικά
Στο σερβίρισμα όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει ξύδι στο πιάτο του.
Υλικά
- 500 γρ. φακές ψιλές
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 δαφνόφυλλο
- αλάτι - πιπέρι
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 3 ντομάτες τριμμένες
- 2 καρότα τριμμένα
- 2 κ. σ. πελτέ
Εκτέλεση
Βράζουμε τις φακές σε νερό για 10' και έπειτα τις σουρώνουμε. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας στις φακές και αρκετό νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 40' μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν ελαφρά. Συνοδεύουμε το φαγάκι μας με ελιές και τυρί φέτα.
Στο σερβίρισμα όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει ξύδι στο πιάτο του.
0 σχόλια