Κέικ καρότου με γλάσο τυριού (carrot cake)
Υλικά
Για το κέικ
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το τριμμένο καρότο και προσθέτουμε τη ζάχαρη, καρύδια, σταφίδες, ηλιέλαιο, αβγά, κανέλα, μπέικιν πάουντερ, σόδα και ανακατεύουμε με σύρμα, προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε περίπου 45'- 50' στους 180. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εκτός ψυγείου και φτιάχνουμε το γλάσο. Βάζουμε στο μουλτι το τυρί, την άχνη, τη βανίλια και το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει ένα ωραίο παχύρρευστο γλάσο. Αδειάζουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και το στρώνουμε για να απλωθεί ομοιόμορφα.
Για το κέικ
- 2 φλ. τριμμένο καρότο
- 1/2 φλ. σταφίδα
- 1/2 φλ. καρύδια κοπανισμένα ελαφρά
- 2 φλ. καστανή ζάχαρη
- 4 αβγά
- 1 φλ. ηλιέλαιο
- 3 φλ. αλεύρι
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1 κ. γλ. κανέλα
- 200 γρ. βούτυρο
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το τριμμένο καρότο και προσθέτουμε τη ζάχαρη, καρύδια, σταφίδες, ηλιέλαιο, αβγά, κανέλα, μπέικιν πάουντερ, σόδα και ανακατεύουμε με σύρμα, προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε περίπου 45'- 50' στους 180. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εκτός ψυγείου και φτιάχνουμε το γλάσο. Βάζουμε στο μουλτι το τυρί, την άχνη, τη βανίλια και το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει ένα ωραίο παχύρρευστο γλάσο. Αδειάζουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και το στρώνουμε για να απλωθεί ομοιόμορφα.
- Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια του κέικ με λίγο καρύδι. Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, γιατί το κέικ αυτό τρώγεται καλύτερα κρύο.
0 σχόλια