Κέικ καρότου με βουτυρένιο γλάσο τυριού (carrot cake)
Αφράτο, πεντανόστιμο κέικ με εθιστικό βουτυρένιο γλάσο τυριού. Το κέικ διατηρείται εκτός ψυγείου. Το γλάσο διατηρείται στο ψυγείο σε κλειστό τάπερ περίπου για 5 μέρες. Αν γλασάρουμε όλο το κέικ το βάζουμε στο ψυγείο.
Υλικά
Για το κέικ
Αφράτο, πεντανόστιμο κέικ με εθιστικό βουτυρένιο γλάσο τυριού. Το κέικ διατηρείται εκτός ψυγείου. Το γλάσο διατηρείται στο ψυγείο σε κλειστό τάπερ περίπου για 5 μέρες. Αν γλασάρουμε όλο το κέικ το βάζουμε στο ψυγείο.
Υλικά
Για το κέικ
- 3 φλ. τριμμένο καρότο
- 1/2 φλ. σταφίδα
- 1/2 φλ. καρύδια κοπανισμένα ελαφρά
- 2 φλ. καστανή ζάχαρη
- 3 αβγά
- 1 φλ. ηλιέλαιο
- 300 γρ. αλεύρι
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1 κ. γλ. κανέλα
Για το γλάσο
- 200 γρ. βούτυρο
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 1φλ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το τριμμένο καρότο και προσθέτουμε τη ζάχαρη, καρύδια, σταφίδες, ηλιέλαιο, αβγά, κανέλα, μπέικιν πάουντερ, σόδα και ανακατεύουμε με σύρμα, προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Αν ειναι πολύ σφιχτό το μείγμα προσθέτουμε 1 φλ. νερό, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε μέτριο ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και ψήνουμε περίπου 45' - 50' στους 180 σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και φτιάχνουμε το γλάσο. Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί, την άχνη, τη βανίλια και το βούτυρο και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει ένα ωραίο παχύρρευστο γλάσο. Αν θέλουμε απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ ομοιόμορφα. Ιδανικά γλασάρουμε κάθε φορά το κομμάτι που πρόκειται να φάμε.
Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια του κέικ με λίγο καρύδι.
0 σχόλια