Χοιρινό κοκκινιστό με ρεβίθια στον φούρνο

By Μίκα - 7:00 π.μ.


Χοιρινό κοκκινιστό με ρεβίθια στον φούρνο

Ένας πολύ γευστικός συνδυασμός για ένα φαγητό απλό, αλλά πολύ νόστιμο. Ένα πιάτο χορταστικό και παραδοσιακό, ιδανικό για τις χειμωνιάτικες μέρες.

Υλικά
  • 1,5 κιλό χοιρινό από σπάλα σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ σε νερό
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
  • 3 ντομάτες φρέσκες τριμμένες
  • 500 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή 3 κ. σ. πελτέ
  • αλάτι - πιπέρι - κύμινο













Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220C. Ξεπλένουμε τα ρεβίθια με άφθονο νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά αλλά να μη χυλώσουν. Σε μια γάστρα βάζουμε το κρέας, το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τον πελτέ, το καρότο και πασπαλίζουμε με αλάτι - πιπέρι και το κύμινο.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο προσθέτουμε 1 λίτρο ζεστό νερό και ψήνουμε για περίπου 60'. Βγάζουμε τη γάστρα από τον φούρνο, ρίχνουμε τα ρεβίθια και αρκετό ζεστό νερό τόσο ώστε να τα καλύπτει, ξαναβάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για ακόμα 30' - 40' περίπου μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και τα ρεβίθια όσο μας αρέσουν και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε ζεστό νερό για να μη μας στεγνώσει το φαγητό. Αφήνουμε να σταθεί για 15' και σερβίρουμε.


  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια