Ινδοκάρυδα αφράτα
Η δόση αυτή μας δίνει 20 μεγάλα κομμάτια. Είναι πεντανόστιμα τέλεια παρέα στο καφέ και ιδανικά για κέρασμα!
Υλικά
- 500 γρ. ινδοκάρυδο
- 400 γρ. ζάχαρη
- 6 αυγά
- 3 βανίλιες
- κερασάκια γλασέ (κομμένα στη μέση)










Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά, τις βανίλιες και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε στο τέλος το ινδοκάρυδο ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης όσο ένα καρύδι και τα πλάθουμε στρογγυλά, απαλά για να μη διαλυθούν. Πατάμε ελαφρά με το δάχτυλο και βάζουμε μισό κεράσι από πάνω. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε στον φούρνο για 20' περίπου μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τα τοποθετούμε σε ατομικά χαρτάκια. Τα διατηρούμε σε κλειστό σκεύος όταν κρυώσουν τελείως.

0 σχόλια