Σιροπιαστό γλυκάκι γι αυτούς που αγαπάνε τη καρύδα, πανεύκολο, οικονομικότατο και ιδανικό για τη περίοδο της νηστείας
Ραβανί
- 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. ινδοκάρυδο
- 300 γρ. χυμό πορτοκάλι
- 1 φλ. ηλιέλαιο
- 1 φλ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 3 φλ. νερό
- 3 φλ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Αλείφουμε το ταψί μας με ηλιέλαιο και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Ανακατεύουμε το αλεύρι σε ένα μπολ μαζί με το μπέικιν, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και το ινδοκάρυδο. Σε άλλο μπολ βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα των υγρών. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Αδειάζουμε στο ταψί και το ψήνουμε για 30' περίπου.
Σιρόπι
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 8'. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε σιγά σιγά, με το ζεστό σιρόπι αφήνοντας μέχρι να το απορροφήσει όλο. Μόλις το ραβανί κρυώσει το κόβουμε και το πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.
Σιρόπι
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 8'. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε σιγά σιγά, με το ζεστό σιρόπι αφήνοντας μέχρι να το απορροφήσει όλο. Μόλις το ραβανί κρυώσει το κόβουμε και το πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.
0 σχόλια