Συνοδεύει τέλεια τα κριτσίνια, λαχανικά, ακόμα και μακαρονάδες.
Υλικά
- 3 κ. σ. βούτυρο
- 3 κ. σ. αλεύρι
- 3 φλ. γάλα φρέσκο
- 200 γρ. τριμμένο τσένταρ
- Αλάτι - πιπέρι
Βράζουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να μην κολλήσει. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι επίσης σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και τα χτυπάμε με το σύρμα. Μέσα σ’ αυτό το μείγμα, ρίχνουμε το γάλα που βράσαμε και σιγοβράζουμε ξανά για 5΄μέχρι να πήξει. Άν θέλουμε να γίνει η σως πιό αραιή προσθέτουμε παραπάνω γάλα πριν να ρίξουμε το τυρί. Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τσένταρ λίγο - λίγο μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε αλάτι - πιπέρι και είναι έτοιμη. Ιδανική για τις τηγανιτές πατάτες.
0 σχόλια