Μελιτζάνες και κολοκυθάκια γιαχνί στον
φούρνο
Υπέροχο, πανεύκολο φαγάκι που το τιμούν όλοι. Πάρα πάρα πολύ
φούρνο
Υπέροχο, πανεύκολο φαγάκι που το τιμούν όλοι. Πάρα πάρα πολύ
νόστιμο!!!
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε για 1 ώρα να κατεβάσουν το νερό τους. Τα στύβουμε για να στραγγίξουν, σε χαρτί απορροφητικό κουζίνας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες με ηλιέλαιο. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί που να παίρνει όλα τα λαχανικά σε μια στρώση. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 5'. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα λαχανικά, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και ψήνουμε για 40' περίπου χαμηλώνοντας το φούρνο στους 180C μετά τα πρώτα 20'. Περιμένουμε να σταθεί 15' το φαγάκι μας πριν το σερβίρουμε.
Υλικά
- 4 μελιτζάνες φλάσκες σε μεγάλα κομμάτια
- 4 μεγάλα κολοκυθάκια πράσινα σε χοντρές ροδέλες
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 5 ώριμες ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια κον κασέ
- 4 σκ. σκόρδου ψιλομμένες
- αλάτι - πιπέρι
- ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο (για την σάλτσα)
Εκτέλεση
Βάζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε για 1 ώρα να κατεβάσουν το νερό τους. Τα στύβουμε για να στραγγίξουν, σε χαρτί απορροφητικό κουζίνας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες με ηλιέλαιο. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί που να παίρνει όλα τα λαχανικά σε μια στρώση. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 5'. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα λαχανικά, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και ψήνουμε για 40' περίπου χαμηλώνοντας το φούρνο στους 180C μετά τα πρώτα 20'. Περιμένουμε να σταθεί 15' το φαγάκι μας πριν το σερβίρουμε.
Άν θέλουμε το φαγητό μας πιο ελαφρύ, μπορούμε αντί να τηγανίσουμε τα λαχανικά να τα αλείψουμε με λάδι και να τα ψήσουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
0 σχόλια