Ο τρόπος παρασκευής είναι πολύ απλός, όμως το πιο βασικό είναι το ξαρμύρισμα του μπακαλιάρου. Χρειάζονται τουλάχιστον 24 ώρες και 4 φορές πρέπει να αλλάξει το νερό.
Υλικά
- 2 φύλλα παστού μπακαλιάρου φιλέτο
Χυλός
- 1 κουτί μπύρα
- 2 φλ. αλεύρι
- 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο σε μαρέγκα
- λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Τουλάχιστον 24 ώρες πριν ξαρμυρίσουμε τον μπακαλιάρο τον κόβουμε σε μερίδες, τον ξεπλένουμε καλά από το αλάτι και τον βάζουμε σε μπόλικο νερό, το οποίο αλλάζουμε τακτικά για τις επόμενες 24 ώρες. Τον στραγγίζουμε καλά και τον αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε το αλεύρι σε μπολ και προσθέτουμε σιγά – σιγά την μπύρα ανακατεύοντας, ώστε να έχουμε έναν μάλλον πηχτό χυλό. Προσθέτουμε και την μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά. Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε τηγάνι μέχρι να κάψει καλά. Βουτάμε μερικά κομμάτια μπακαλιάρου στο χυλό και τα ρίχνουμε στο λάδι. Όταν ροδίσουν από τη μια πλευρά τα γυρίζουμε και από την άλλη. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν μέχρι να σερβίρουμε. Δεν ρίχνουμε λεμόνι, για να μην πανιάσει η κρούστα.
Τον συνοδεύουμε με ότι σκορδαλιά μας αρέσει. Με ψωμί ή με πατάτα.
0 σχόλια