Χοιρινά κότσια κοκκινιστά στο φούρνο

Χοιρινά κότσια κοκκινιστά στο φούρνο

Υλικά
  • 6 χοιρινά κότσια 
  • 2 καρφάκια γαρίφαλο
  • 2 ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 2 κουτιά ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ. σ. κανέλα σκόνη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 4 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι - πιπέρι
  • κύμινο



Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τα κότσια, τα σκουπίζουμε καλά, τα βάζουμε σε μεγάλο ταψί και σκορπίζουμε όλα τα υλικά μας. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε όσο κύμινο μας αρέσει προσθέτουμε νερό (να μισοσκεπάσει τα κότσια) και σκεπάζουμε το ταψί ερμητικά με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε το σκεύος στο φούρνο ψήνουμε για 2 - 3 ώρες στους 180C και 30' πριν το σβήσουμε, ανεβάζουμε στους 220C στο γκριλ και βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να ξεροψηθεί. Συνοδεύεται με πουρέ πατάτας ή μακαρόνια. Εγώ το σερβίρω και με ατζέμ πιλαφάκι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου