Συκώτι (alla veneziana)

Συκώτι (alla veneziana)


Εύκολο, νόστιμο, μυρωδάτο!!! Πολύ ωραία συνταγή για συκωτάκι και διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.




Υλικά
  • 1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο σε λωρίδες 
  • 5 μεγάλα ξερά κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • αλάτι - πιπέρι 













Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τ' αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ρόδινο χρώμα, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη σπάτουλα. Θα χρειαστούν περίπου 25'. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε στην άκρη. Αυξάνουμε την ένταση στο μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και προσθέτουμε το συκώτι. Μαγειρεύουμε για 8' μέχρι να δούμε το συκώτι να παίρνει χρώμα, φροντίζοντας να το ανακατεύουμε για να μη κολλήσει. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε πάνω στο συκώτι τα κρεμμύδια, συνεχίζοντας το μαγείρεμα για 3' ακόμα. Βγάζουμε το συκώτι (μαζί με τα κρεμμύδια) και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο αφήνουμε να λιώσει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αδειάζουμε πάνω στο συκώτι την τέλεια αυτή σαλτσούλα και σερβίρουμε αμέσως. Το φαγάκι αυτό θέλει κοντά του ένα κόκκινο κρασάκι και φρέσκο ψωμάκι για το ζουμάκι του.

Συνοδεύουμε με ρύζι, πουρέ ή πατάτες τηγανιτές και με δροσερή σαλάτα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου