Τυρόπιτα πανεύκολη με σφολιάτα (με τυρί φέτα και κίτρινα τυριά).

Τυρόπιτα πανεύκολη με σφολιάτα (με τυρί φέτα και κίτρινα τυριά).

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 400 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
  • 200 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά (κασέρι - γραβιέρα - ένταμ) τριμμένα
  • 3 αυγά 
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 
  • 2 κ. σ. μαργαρίνη για το ταψί
  • λίγο γάλα εβαπορέ για επάλειψη












Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε ένα ταψί με την μαργαρίνη και απλώνουμε πάνω το ένα φύλλο σφολιάτας, φροντίζοντας να ανέβει και στο πλάι του ταψιού. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γιαούρτι, τα χτυπάμε με σύρμα μέχρι να γίνουν μια ρευστή κρέμα και τ' ανακατεύουμε με τα τυριά. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στην σφολιάτα και σκεπάζουμε με τη δεύτερη. Ενώνουμε τις άκρες για να κολλήσουν. Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι και απλώνουμε το εβαπορέ σε όλη την επιφάνεια της πίτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40' περίπου. Όταν έχει ροδίσει καλά, τότε είναι έτοιμη. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε σε κομμάτια και την σερβίρουμε.

3 σχόλια:

Asimina Barliakou είπε...

Έφτιαξα τη συνταγή και η γέμισή της έγινε υπέροχη!

Asimina Barliakou είπε...

Έφτιαξα τη συνταγή και η γέμισή της έγινε υπέροχη!

mika είπε...

Ευχαριστώ, να σαι καλά, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε.

Δημοσίευση σχολίου