Εύκολοι λουκουμάδες νηστίσιμοι, χωρίς μαγιά


 Εύκολοι λουκουμάδες νηστίσιμοι, χωρίς μαγιά

Λατρεμένοι λουκουμάδες εύκολοι, δεν χρειάζεται να περιμένουμε να φουσκώσουν, γίνονται στο πι και φι. Νοστιμότατοι!!! Δοκιμάστε τους άφοβα.



Υλικά

  • 3 - 4 φλ. αλεύρι 
  • 1 κουτάκι sprite αναψυκτικό ή πορτοκαλάδα αναψυκτικό 
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι 
  • 1 φακελάκι μπεικιν
  • ηλιέλαιο 
  • μέλι 
  • κανέλα 









Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπεικιν και τη sprite ανακατεύοντας με το σύρμα και το μείγμα μας είναι έτοιμο. Βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο σε βαθύ τηγάνι ώστε να βυθίζονται ολόκληροι οι λουκουμάδες μέσα και το αφήνουμε να κάψει. Προσέχουμε ο χυλός να μην είναι αραιός. Με το κουτάλι ρίχνουμε στο καυτό λάδι κουταλιές από το μείγμα μας, όχι όμως πάρα πολλές ταυτόχρονα, ώστε να μπορούν να τηγανιστούν ομοιόμορφα. Τους γυρνάμε συνέχεια και μόλις γίνει το χρώμα τους χρυσαφί τους αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Στα μικροκύματα ζεσταίνουμε μέλι ελάχιστα, μέχρι να γίνει ρευστό. Τους τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίσουμε με κανέλα. Έπειτα περιχύνουμε με μέλι και τους απολαμβάνουμε...


3 σχόλια:

litsa t. είπε...

οτι πρεπει για τα κρυα χειμωνιατικα βραδυα.

mika είπε...

Και όχι μόνο, είναι για όλες τις ώρες. Είναι εύκολο και πολύ οικονομικό κέρασμα. Ιδιαίτερα ανήμερα του Αγ. Ανδρέα τους φτιάχνουμε εδώ στη Ρόδο, τους προσφέρουμε και είναι νηστίσιμοι. Ότι πρέπει λόγω των ημερών που διανύουμε.

litsa t. είπε...

και του χρονου.να ειστε καλα.

Δημοσίευση σχολίου