Μοσχαράκι στιφάδο

Μοσχαράκι στιφάδο


Υπέροχο φαγάκι!! Το σερβίρουμε σαν το κυρίως φαγητό της ημέρας και το συνοδεύουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές, ακόμα και σκέτο με φρέσκο χωριάτικο ψωμάκι.

Υλικά

  • 1,5 κιλό μοσχαράκι από σπάλα σε πολύ μικρά κομμάτια
  • 2 κιλά κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο 
  • 4 σκ. σκόρδο 
  • 1 φλ. ελαιόλαδο 
  • 1/2 φλ. ξύδι 
  • 4 κ. σ. πελτέ 
  • 1 κ. γλ. κύμινο
  • λίγα μπαχάρια 
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 2 φύλλα δάφνη 
  • αλάτι - πιπέρι 


Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε καλά το κρέας απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα μαζί με 3 ποτήρια νερό, εκτός από τα κρεμμυδάκια. Σε 60' δοκιμάζουμε το κρέας και αν κοντεύει να γίνει, ρίχνουμε από πάνω τα κρεμμυδάκια. Δεν ανακατεύουμε καθόλου το φαγητό, εάν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 60' ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και να πήξει λίγο η σάλτσα.

2 σχόλια:

litsa t. είπε...

Καλη χρονια φιλη μου.ωραιοτατο το στιφαδο και τα κρεμμυδακια σου σαν περλες.πολυ καλομαγειρευμενο.να περνατε καλα.

mika είπε...

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές!!
Εύχομαι τη νέα χρονιά να έχεις αυτό που επιθυμείς και ότι έχεις πραγματική ανάγκη, πάντα με υγεία. Να είμαστε όλοι καλά να φτιάχνουμε όμορφα φαγητά, να τα μοιραζόμαστε με την οικογένεια και αυτούς που αγαπάμε.

Δημοσίευση σχολίου