Χοιρινό κοκκινιστό με λάχανο


Χοιρινό κοκκινιστό με λάχανο

Νοστιμότατο φαγητό, πλήρες γευστικά, ιδανική εναλλακτική λύση απ' το να φτιάξουμε πάλι το κρέας, με πατάτες ή ρύζι. Οι γεύσεις δένουν αρμονικά μεταξύ τους. Αν δεν έχετε δοκιμάσει αυτό το φαγητό, φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε.



Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινό σπάλα σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. κρασί λευκό
  • 1 λάχανο χοντροκομμένο
  • 1 κουτί ντοματάκια
  • 2 καρότα τριμμένα
  • αλάτι - πιπέρι - κύμινο




Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 3' και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε κύμινο, συμπληρώνουμε νερό και σιγοβράζουμε για μία ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Έπειτα προσθέτουμε το λάχανο και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 30' ακόμα, μέχρι να μαλακώσει το λάχανο - καρότο και να δέσει η σάλτσα, δε χρειάζεται όμως να χυλώσει πολύ, να έχει το ζουμάκι του το φαγητό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου