Κεφτεδάκια τηγανιτά πολύ αφράτα.

Κεφτεδάκια τηγανιτά πολύ αφράτα.


Κλασικά και αγαπημένα, από τους πιο νόστιμους μεζέδες μικρών και μεγάλων.

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, ανάμικτος με χοιρινό
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 6 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε γάλα (καλά στυμμένο)
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1/2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 2 κ. σ. ξύδι
  • 1 κ. γλ. ρίγανη
  • 1 κ. σ. δυόσμος ξερός
  • αλάτι - πιπέρι 
  • αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υλικά του μείγματος. Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά, ώστε να ομογενοποιηθούν όλα υλικά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30' για αρωματιστεί ο κιμάς. Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι, πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε, τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε μέτρια, προς δυνατή φωτιά (όχι πολύ, ώστε να μην ξεραθούν και να παραμείνουν αφράτα) και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάζουμε τα κεφτεδάκια από τη φωτιά και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν πριν τα σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου