Κέικ Ζέβρα (Zebra cake)

By mika - 8:00 π.μ.

Κέικ Ζέβρα (Zebra cake)

Ένα πολύ νόστιμο και απλό κέικ με ιδιαίτερη όμως εμφάνιση.



Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 4 αυγά 
  • 3 βανίλιες
  • 1 φλ. γάλα φρέσκο
  • 4 κ. σ. κακάο













Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180C. Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Ρίχνουμε τα αυγά, τις βανίλιες, το γάλα και τέλος το αλεύρι. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη, στο ένα προσθέτουμε το κακάο και τ' ανακατεύουμε ξανά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί στρογγυλό και ξεκινάμε από το κέντρο του ταψιού και βάζουμε μια κουταλιά μεγάλη από το μείγμα της βανίλιας, πάνω από αυτό που βάλαμε βάζουμε μια κουταλιά από το καφέ μείγμα. Χρησιμοποιούμε διαφορετικό κουτάλι σε κάθε μείγμα. Συνεχίζουμε εναλλάξ τα μείγματα μέχρι να τελειώσουν. Ψήνουμε για περίπου 45'.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια