Κανταΐφι απλωτό στο ταψί

By mika - 7:30 π.μ.

Κανταΐφι απλωτό στο ταψί

Μυρωδάτο γλυκό, πανεύκολο και γιορτινό ευπρόσδεκτο από μικρούς και μεγάλους.

Υλικά
  • 500 γρ. κανταΐφι
  • 300 γρ. βούτυρο λιωμένο
Γέμιση
  • 300 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 3 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 3 κ. σ. ζάχαρη 
Σιρόπι
  • 4 φλ. ζάχαρη 
  • 4 1/2 φλ. νερό
  • 1/2 κ. γλ. κανέλα
  • φλούδα από 1/2 λεμόνι και το χυμό του









Εκτέλεση
Χωρίζουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλά μας πολύ καλά και το αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ. Απλώνουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί το μισό κανταΐφι, ραντίζουμε με το μισό βούτυρο και στη συνέχεια βάζουμε από επάνω τη γέμιση ομοιόμορφα. Πιέζουμε με το χέρι μας για να γίνει το κανταΐφι συμπαγές. Από επάνω απλώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35' περίπου μέχρι να ροδίσει. Λίγη ώρα πριν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 8' και με μία κουτάλα περιχύνουμε το γλυκό μας μόλις βγει από το φούρνο. Το κανταΐφι και το σιρόπι πρέπει να είναι ζεστά. Αφήνουμε το γλυκό τουλάχιστον 3 ώρες για να πιει όλο το σιρόπι. Δεν το σκεπάζουμε για να διατηρηθεί τραγανό και σερβίρουμε σε κομμάτια.


  • Share:

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Διαστάσεις του ταψιού θα ήθελα και για πόσες μερίδες είναι η δοσολογία. Ευχαριστώ Πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα. Διαστάσεις 33Χ23. Περίπου 12 μεγάλες μερίδες. Καλή επιτυχία αν το φτιάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή