Κουνέλι στιφάδο

By mika - 7:24 μ.μ.

                                            
  Κουνέλι στιφάδο

Yλικά
  • 1 κουνέλι κομμένο σε κομμάτια 
  • 1 φλ. ελαιόλαδο 
  • 1,5 κιλό κρεμμύδια ολόκληρα καθαρισμένα 
  • 3 κ. σ. ντοματοπελτέ 
  • 1 κύβο ζωμό κότας
Για τη μαρινάτα
  • 1 φλ. κρασί κόκκινο 
  • 5 κ. σ. ξύδι 
  • 4 σκ. σκόρδο 
  • 1 δαφνόφυλλο 
  • 1 ξυλαράκι κανέλα 
  • 1 κ. γλ. μπαχάρι ολόκληρο 
  • αλάτι - πιπέρι 

Εκτέλεση
Βάζουμε αποβραδίς τα κομμάτια του κρέατος σε μπολ και τα αναμειγνύουμε καλά με τα συστατικά της μαρινάτας. Σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα, τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε τα κρεμμυδάκια με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε πιάτο. Βγάζουμε τα κομμάτια του κουνελιού, τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί να φύγει όσο περισσότερη μαρινάτα γίνεται και τα τσιγαρίζουμε στο ίδιο λάδι μέχρι να ροδίσουν καλά. Μόλις τσιγαριστεί το κρέας, βάζουμε τα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα ρίχνουμε τον πελτέ, τον ζωμό αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 60' μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια