Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα


Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα

Υλικά
  • 1 ½ κιλό χοιρινό
  • 1 ½ κιλό κυδώνια (ή βερίκοκα) σε μέτρια κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 ντομάτες τριμμένες 
  • 1 φλ. λάδι
  • 1 κ. σ. ζάχαρη
  • δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • γαρύφαλλο
  • πιπέρι κόκκινο
  • πιπέρι - αλάτι
  • μπαχάρι 
  • ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα, έπειτα ρίχνουμε το κρέας, ανακατεύουμε λιγάκι το αφήνουμε μέχρι να ασπρίσει και το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε μπαχάρι, πιπέρι, 3 γαρύφαλλα, αλάτι και λίγο πιπέρι κόκκινο. Το αφήνουμε στην φωτιά για 5' ώσπου να πάρει μια βράση. Στην συνέχεια προσθέτουμε τρία ποτήρια νερό και το αφήνουμε να βράσει για 60'. Στο μεταξύ τηγανίζουμε τα κυδώνια σε σπορέλαιο. Αν τα τηγανίσουμε με την φλούδα προς τα κάτω θα μαραθούν πιο εύκολα. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε σε ένα πιατάκι. Όταν έχει περάσει μια ώρα περίπου, ρίχνουμε μέσα τα κυδώνια, ανακατεύουμε και βάζουμε την σάλτσα ντομάτας και την ζάχαρη. Αφήνουμε για 15' να δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, περιμένουμε ακόμα 5' και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου