Τυρόπιτα με τριμμένα φύλλα κρούστας

By mika - 10:30 π.μ.

 Τυρόπιτα με τριμμένα φύλλα κρούστας

Η πίτα αυτή είναι πολύ αφράτη, πανεύκολη ξεφεύγει λίγο από την κλασική τυρόπιτα και μπορούμε να αξιοποιήσουμε ότι τυρί μας έχει περισσέψει για να την φτιάξουμε.



Υλικά
  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 400 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 200 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 2 φλ. φρέσκο γάλα
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
  • ελάχιστο μοσχοκάρυδο ή δυόσμο (αν σας αρέσει)
  • 4 αυγά
  • σησάμι για πασπάλισμα






Εκτέλεση
Ανοίγουμε τα φύλλα, τα αφήνουμε να στεγνώσουν και τα θρυμματίζουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά και το μοσχοκάρυδο. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τη μαργαρίνη. Σ' ένα ταψί απλώνουμε τα μισά σπασμένα φύλλα και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα των τυριών ομοιόμορφα, προσέχοντας να βάλουμε την ίδια ποσότητα παντού. Απλώνουμε πάνω στα τυριά τα σπασμένα φύλλα που απέμειναν. Ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα και τα αυγά, προσέχοντας να καλύψουμε όλα τα σημεία. Πασπαλίζουμε με σησάμι και αφήνουμε την πίτα να σταθεί για περίπου 20' για να φτάσει το μείγμα ως τα κάτω σπασμένα φύλλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C περίπου 40' μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια