Τσιζ κέικ (Cheese cake) γρήγορο, με ζαχαρούχο γάλα.
Δροσιστικό, πανεύκολο, σκέτη απόλαυση!!
Υλικά
Εκτέλεση
Περιχύνουμε τα μπισκότα με την μαργαρίνη, τ' ανακατεύουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί ή πυρέξ για να δημιουργήσουμε τη βάση του cheesecake. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το μείγμα μας. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το τυρί, τη μόρφατ, το ζαχαρούχο και τα ανακατεύουμε με το μίξερ, για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει μία ωραία βελούδινη κρέμα. Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και πάνω στη βάση η οποία έχει παγώσει, απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα. Βάζουμε για 60' στο ψυγείο να σφίξει. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο τη μαρμελάδα με 1/2 φλ. νερό και την στρώνουμε πάνω από την κρέμα ή απλώνουμε το topping φράουλας. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να το σερβίρουμε.
Δροσιστικό, πανεύκολο, σκέτη απόλαυση!!
Υλικά
- 2 πακέτα μπισκότα πτι - μπερ ή digestive τριμμένα στο multi
- 200 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
- 2 πακέτα αλοιφώδες τυρί (400 gr.)
- 1 κουτάκι Μόρφατ
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 150 gr. topping φράουλας ή 3/4 φλ. μαρμελάδα (όποια μας αρέσει)
Εκτέλεση
Περιχύνουμε τα μπισκότα με την μαργαρίνη, τ' ανακατεύουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί ή πυρέξ για να δημιουργήσουμε τη βάση του cheesecake. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το μείγμα μας. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το τυρί, τη μόρφατ, το ζαχαρούχο και τα ανακατεύουμε με το μίξερ, για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει μία ωραία βελούδινη κρέμα. Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και πάνω στη βάση η οποία έχει παγώσει, απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα. Βάζουμε για 60' στο ψυγείο να σφίξει. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο τη μαρμελάδα με 1/2 φλ. νερό και την στρώνουμε πάνω από την κρέμα ή απλώνουμε το topping φράουλας. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να το σερβίρουμε.
4 σχόλια
Τι μέγεθος είναι το πυρέξ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρησιμοποιησα μέτριο πυρέξ 20 Χ 30
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσα γραμμάρια το ζαχαρύχο;
ΑπάντησηΔιαγραφή1 κουτί ολόκληρο, νομίζω 400 γρ είναι.
Διαγραφή