Ένα υγιεινό και κρεμώδες ντιπ με ταχίνι, από την μέση ανατολή το μπαμπαγκανούς είναι από τις πολύ γνωστές συνταγές με βάση τη μελιτζάνα.
Υλικά
- 4 μελιτζάνες φλάσκες
- 1 φλ. ταχίνι
- χυμός από 1 λεμόνι
- 3 σκ. σκόρδο λιωμένες
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι (όσο θέλουμε)
- πάπρικα λίγη για πασπάλισμα
- ελάχιστος μαϊντανός για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200C για περίπου 45'. Τις ξεφλουδίζουμε προσεκτικά όταν γίνουν χλιαρές. Σουρώνουμε τα υγρά από τις μελιτζάνες τοποθετώντας τες σε ένα σουρωτήρι για περίπου 20'. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό, ώστε να μην είναι υγρό το μπαμπαγκανούς. Βάζουμε τις μελιτζάνες και τα υπόλοιπα υλικά στο μούλτι και χτυπάμε για 2' - 3', μέχρι το μείγμα μας να πολτοποιηθεί. Σερβίρετε κρύο ως ορεκτικό με κρέας, ψάρι, κοτόπουλο ή και μόνο του με φρυγανισμένη ή ψημένη αραβική πίτα. Είναι ιδανικό ντιπ.
0 σχόλια